• standaard-fitness

Yoga

Wij bieden meerdere soorten yoga aan. 

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een vorm van yoga waarbij je ademhaling en beweging verbindt. Op je ademhaling beweeg je van de ene pose veilig en gecontroleerd naar de volgende pose. Je gaat stap voor stap vooruit naar meer uitdagende houdingen. Deze vorm van yoga bevat veel zonnegroeten en is fysiek uitdagend, er is echter ook ruimte voor ontspanning. Van deze les krijg je vele positieve energie.

Tijdens de eerste 16 weken van een zwangerschap kun je aan deze les NIET deelnemen.

Yoga Flow

Yoga Flow is een vorm van yoga waarbij houdingen vloeiend in elkaar overgaan. De les bestaat uit een warming up door middel van zonnegroeten, gevolgd door verschillende houdingen die elkaar vloeiend en logisch opvolgen. Tussendoor worden ook nog zonnegroeten gedaan om na een serie van houdingen verder te gaan naar een volgende serie houdingen.

Yin Yang Yoga

In de Yin Yang yogales worden dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld met verschillende houdingen die langer aangehouden worden (Yin). De Yang in de bewegingen is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin houdingen richten zich meer op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengen je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat er een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Power Yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga afgeleid uit de Ashtanga Yoga.

Power Yoga onderscheidt zich van andere vormen van yoga, door de dynamische vorm waarmee de houdingen zich afwisselen. Hierbij is veel spierkracht nodig en is het dus echt een les die vooral ontspanning geeft door de inspanning die geleverd wordt.

Power Yoga verbetert je conditie, spierkracht en leningheid met als resultaat een krachtig, gebalanceerd, flexibel lichaam en een heldere geest. 

Hatha Yoga

In deze yogales ligt de nadruk op 'bewegen op ademhaling'.Houdingen worden gemiddeld 5 adembelevingen vastgehouden, waardoor verdieping in de houding mogelijk is.Het is belangrijk om de oefeningen technisch goed uit te voeren en de docent heeft daarvoor veel individuele aandacht. Het is niet belangrijk hoe ver je in een houding kunt, maar om binnen de houding jouw grenzen op te zoeken. Het resultaat is dat je jouw lichaam beter leert kennen en daar op een goede manier mee om leert gaan. De ademhaling kan zorgen voor een meditatieve toestand wat weer ontspannend werkt.

Mindful Yoga

Dit is een heel rustige vorm van yoga, waarbij alle oefeningen heel bewust en rustig worden uitgevoerd.

Nieuws

 • Nieuw: Kick & Fun

  Dinsdag 5 september starten wij met Kick & Fun! De les begint om 19:30.&n...

  Lees meer
 • zomerrooster 2017: 24 juli t/m 3 september

  Zomerrooster Maandag 24 juli t/m zondag 3 september 31-jul ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Sjaninka De Roode-den Boer

  "Super sportschool! Heerlijk relaxed sfeertje en goede leraren!"

  Sjaninka De Roode-den Boer
 • Baldur van Dongen

  "Goede sfeer en service, leuke Judo docenten. een prima plek voor een middagje sport voor mijn zoontje van zes."

  Baldur van Dongen
 • Deniz Ulbegi

  "Fijne plek waar ik echt mijzelf kan zijn, met goede en leuke begeleiding. Ik ga er altijd vrolijk weer weg!"

  Deniz Ulbegi
 • Rianne Schreuder

  "Gezellige sportschool met vriendelijk en motiverend personeel. Groot aanbod van verschillende lessen en dat ..."

  Rianne Schreuder
 • Fleur Schmitz

  "Gezellige, laagdrempelige sportschool waar ik al 10 jaar iedere week kom. Ik zie het als een verlenging van mijn woonkamer..."

  Fleur Schmitz
 • Murkje Koopmans

  "Fijne, gezellige sportschool waar ik uitgedaagd word! Een aanrader voor jong en oud."

  Murkje Koopmans
 • Peter Schoen en Monique Kuntz

  "Fijne laagdrempelige sportschool met vriendelijke en hulpvaardige instructeurs. Ze kennen je bij naam en dagen je uit.Aanrader"

  Peter Schoen en Monique Kuntz