Dansen bij Sportschool Nijhoff

Er zijn vele verschillende soorten dans. Bij Sportschool Nijhoff bieden we een aantal stijlen aan.

Streetdance – v.a. 4 jaar

Streetdance is bouncen op de beat van de muziek. De bewegingen zijn vaak heel losjes en nonchalant en er wordt op snelle muziek gedanst, waardoor het geheel een flitsende indruk maakt. Lekker stoer! Dus voor stoere meiden, maar…. ook voor stoere jongens. Omdat er tegenwoordig steeds meer jongens willen dansen hebben wij speciale BOYS lessen. Alle andere lessen zijn gemengd.

Mixdance – v.a. 6 jaar

In de mixdance les komen per periode van een aantal weken verschillende dansstijlen aan bod. Je leert er onder andere ballet, streetdance/hiphop, modern en improvisatie.

Modern – onderdeel van Mixdance

Mede door So You Think You Can Dance heeft moderne dans aan populariteit gewonnen. Modern is ontstaan begin twintigste eeuw toen men op zoek ging naar andere bewegingsvormen dan die van klassiek ballet. Bij moderne dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Moderne dans is een heel aardse manier van bewegen, veel dynamiek en kracht komen hieraan te pas. Ook wordt er met het hele lichaam over de vloer gedanst, ook wel Floor-work genoemd.

Heb jij nog een vraag over onze danslessen?