Het verhaal van Sportschool Nijhoff

Even voorstellen

Wij zijn Geert en Marloes Nijhoff en wij zijn eigenaar van Sportschool Nijhoff. Sportschool Nijhoff is in 1964 opgericht door de ouders van Geert, Geert Nijhoff sr. en Marianne Hesterman. Een echt familiebedrijf dus! Doordat Geert is opgegroeid in de sportschool besloot hij een opleiding aan het Cios te gaan volgen en de sportschool voort te gaan zetten. In 2008 is het bedrijf over gegaan van vader op zoon en is ook Marloes in de sportschool werkzaam. Inmiddels hebben wij ook een zoontje, dus wie weet wat de toekomst Sportschool Nijhoff gaat brengen…!

Onze sportschool

Onze sportschool is gelegen midden in de Haarlemse Bomenbuurt in Haarlem Noord. Hierdoor zijn wij een echte ontmoetingsplek in de buurt. Wat onze sportschool bijzonder maakt, is dat bij ons het hele gezin kan sporten. Wij bieden namelijk lessen vanaf 2,5 jaar tot … zolang u wilt (inmiddels zijn oudste sporters 88 jaar)!

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt en daar doen wij dan ook ons best voor. Zo ervaren onze klanten ons als laagdrempelig, draagt u bij ons niet wat mooi is, maar waar u lekker in sport en vinden wij het belangrijk om u persoonlijk te benaderen.

Ons motto is dan ook: gewoon lekker sporten! 

50 jaar Sportschool Nijhoff in een notendop…

Met ons 50 jarig bestaan zijn wij één van de oudste sportscholen van Haarlem. De sportschool is in 1964 opgericht door Marianne Hesterman en Geert Nijhoff. Toen der tijd werd er nog een zeer moderne naam gehanteerd, namelijk Sport Instituut G. Nijhoff. Tegenwoordig gaan wij verder onder de naam Sportschool Nijhoff.

De sportschool had in 1964 geen vaste vestigingsplek en werkte vanuit diverse gymzalen en speeltuin gebouwtjes in Haarlem Noord en Oost. Het lesaanbod bestond voornamelijk uit het geven van judolessen en conditietraining voor dames en heren. Dit werd dan in de zomer gecombineerd met het geven van tennislessen op diverse tennisparken in de omgeving van Haarlem.

In 1970 kwam er een stuk grond te koop op onze huidige locatie en zijn de plannen gemaakt om hier de sportschool te laten bouwen. In deze periode is het sportaanbod ook uitgebreid met meer sporten zoals Jiu Jitsu, Boksen en Badminton.

In 1994 is er na jaren, door echtscheiding, een einde gekomen aan de samenwerking tussen Marianne en Geert, de leden zijn opgesplitst en Marianne is verder gegaan met het geven van Conditietraining en Senioren Fit in een gymzaal in Haarlem Noord. Geert is op de huidige locatie gebleven waar op dit moment nog meer diversiteit in het aanbod was aangebracht met onder andere Aerobic BBB en Taekwon Do.

In 2001 kwam er weer een grote verandering in het aanbod door de komst van Geert Nijhoff jr. Er werd in het voormalig woonhuis achter de sportschool een fitnessruimte gecreëerd. Daarnaast kreeg ook de judoafdeling een steeds groter aandeel in het bedrijf en werden er weer nieuwe vormen van aerobe training (conditionele training) geïntroduceerd zoal Spinning, Tai Bo, Kick Boksen.

In 2008 is het bedrijf overgenomen door Geert Nijhoff jr. en is Marloes in de sportschool gaan werken. Een nieuwe generatie betekent vaak een frisse wind en ook nu was dit het geval. Al vrij snel kon door het toenemend ledenaantal het lesaanbod worden uitgebreid en schudden wij ons ‘verenigings’ imago door modernisering van de sportschool langzaam van ons af.

In 2009 is Geert Nijhoff sr. na 45 jaar met pensioen gegaan.

In 2010 is ook Marianne Hesterman met pensioen gegaan en hebben wij een groot deel van haar klanten welkom mogen heten in onze sportschool.

In 2014 vieren wij feest!

Heeft u een vraag over onze locatie laat dan hieronder uw gegevens achter.